Google Foto for nybegynnere

21 / 100

Denne nettsiden er en foreløpig kursside, slik at deltagere på Digital Festival i Lyngdal kan bruke den.

Hva vil du se her?

Hva er Google Foto?
Fordeler gir Google Foto?
Fire primære faner
Last ned appen
Laste opp minnene dine
Viser galleriet ditt
Finn et minneverdig bilde fra fortiden din
AI-gruppering av bilder i grupper og album
Fotobøker støttes i Google Foto
Redigere bilder i Google Foto
Google Foto-assistent?
Flere tips og triks
Lage fotobok med bilder fra Google Foto

Hva er Google Foto?

Tjenesten ble offisielt lansert i mai 2015 som et frittstående spin-off-slag fra Google+ Photos, som var basert i Google+ sosiale nettverk (Google ville senere pensjonere Google+ Photos). Den beholdt mange av funksjonene i de eldre Google+ bildene, samt noen nye funksjoner.

Appene og tjenesten var umiddelbare treff med smarttelefoneiere, og traff 500 millioner brukere innen mai 2017, to år etter at den ble lansert. Disse brukerne laster opp 1.2 milliarder bilder hver dag. I juni 2017 kunngjorde selskapet at Google Photos hadde nådd over 1 milliard appnedlastinger. I juni 2020 fikk appen et redesign, sammen med en litt annen logo. I juni 2021 ble det dessverre slutt på gratis lagring av bilder, men tjenesten er fortsatt så god at den anbefales varmt for deg som ikke har råd til å miste bildene du tar.

Du kan laste ned appen på både Android og iOS, og du kan også gå til photos.google.com nettstedet for å se lagrede bilder og klipp på en PC eller mobil nettleser.

Fordeler gir Google Foto?

Google Foto gjør to ting eksepsjonelt bra – Organisering og søk. Sikkerhetskopiering til skyen kan gjøres enkelt av en hvilken som helst annen app, men å administrere dem kan være en kjedelig oppgave, akkurat der denne tjenesten skinner. Det vil ordne dine opplastede bilder automatisk etter sted og dato. Å kunne søke etter konteksten “Vis meg mammas bilder i Aurangabad”Er bare fantastisk. Google løste også lagringsproblemer som mange brukere har i dag ved å la dem slette de lokale fotografiene. Deling av bilder i full størrelse er et stykke kake med denne tingen, bare velg og opprett lenken som ikke tar et eneste minutt.

Fire primære faner

Google Bilder

Det er fire hovedfaner på Google Foto – Assistent som egentlig fungerer som en feed og viser automatisk generert innhold som du kan lagre, album består av mapper, samlinger, album, Bilder er selvforklarende og til slutt, Deling som er en liste over all delingsaktiviteten. I denne siste fanen vil du også motta delingsforslag fra tid til annen hvis appen oppdager ansiktet til en venn på et bilde.

Last ned appen

Det første trinnet er alltid det enkleste når du går til App Store or Google Play for å laste ned Google Photos-appen.

Når appen er installert, logger du på med Google-kontoen din. Etter vellykket pålogging blir du oppmuntret til en viktig beslutning – kvalitetsinnstillingen. Her kan du velge “Superior grade” som innebærer at hele mobilbildene dine vil overføres i full oppløsning opp til 16 megapiksler, og HD-videoer overføres ved 1080p.

På den annen side kan du velge “Unikt”, som også sparer i full oppløsning, men det vil representere et merke mot din nåværende Google-lagring. Etter å ha bestemt deg, er følgende trinn å overføre bilder eller potensielt videoer, og avhengig av antallet du har, kan dette ta litt tid. Dette er den ideelle sjansen til å stoppe et øyeblikk og se en film.

Laste opp minnene dine

Det viktigste fremskrittet i alt er å innse hvordan du sikkerhetskopierer bildene dine. På Android og iOS er det ganske mye direkte.

 • I android er det omtrent like enkelt som å åpne applikasjonen og trykke på tre linjen ellers kjent som “burger” menyknappen.
 • Velg Innstillinger og “Sikkerhetskopiering og synkronisering.”
 • Slå den på slik at hver gang applikasjonen åpnes, vil den naturlig laste opp nye bilder og opptak i bakgrunnen.

En lignende prosess er satt opp for iOS.

 • Åpne applikasjonen, trykk på menyknappen.
 • Velg Innstillinger og “Sikkerhetskopiering og synkronisering” og sørg for at alternativet er slått på en brønn.
 • På de to trinnene følger du lignende skritt for å slå av “Backup and Sync”, og stopper den programmerte overføringen.
 • Videre har hvert trinn et alternativ for å slå på eller av mobildata for fotooverføring.

Nå som alt er lastet opp til Google Foto, er det enkelt å se galleriet ditt. Bare åpne appen med standardvisningen for bildene dine. Google sorterer automatisk etter de nyeste bildene. Hvis du foretrekker å se minnene dine på en større skjerm, kan du også se opplastningene dine på https://photos.google.com.

 1. Åpne Google Foto-appen Bilder.
 2. Trykk på nederst Bilder Bilder.
 3. Du bør se bildet du nettopp tok øverst. Prøv å bla nedover for å se hva annet er der.

Finn et minneverdig bilde fra fortiden din

Tenk på et minneverdig bilde som er på telefonen eller nettbrettet. Prøv å huske noe på bildet, som en hund, stranden eller hvor du var.

 1. Trykk på Søk nederst 
 2. I søkefeltet øverst skriver du inn navnet på noe som er på bildene, for eksempel “strand” eller “hund”. 
  • Tips: Du kan også trykke på et av søkeforslagene på siden.
 3. Trykk på Ferdig nederst til høyre på tastaturet Ferdig. Dette kan variere fra enhet til enhet.

Del bilder og videoer

Du kan dele bilder, videoer, album og filmer med noen av kontaktene dine, selv om de ikke bruker Google Photos-appen. En annen fin ting med Google Photos er at du faktisk kan dele bilder du laster opp med andre, selv om de ikke har ikke Google Foto-appen. Alt du trenger å gjøre er å velge et bilde, en video eller et album, trykke på Del-ikonet i appen og skrive inn hvem du vil dele et album med. Du kan også skrive inn et telefonnummer eller e-postadresse. Bare skriv inn en personlig melding hvis du vil, og trykk deretter på Send. Delt album kan støtte opptil 20,000 elementer totalt. Du kan også bruke Del-funksjonen til å laste opp bilder og videoer til dine sosiale nettverkskontoer som Facebook og Twitter.

AI-gruppering av bilder i grupper og album

Google Photos bruker også kunstig intelligens og maskinlæring for å gjenkjenne gjenstander i bildene dine. Disse elementene vil da kunne settes i egne grupper og album. I tilfelle du tar mange bilder av hunden din med mobiltelefonen din, vil assistansen se den, på det tidspunktet samler du hver og en av disse hundefotografiene i en samling på applikasjonen din eller Google Photos-nettstedet. En oppdatering i 2017 la faktisk til kapasiteten til å gjenkjenne den spesielle hunden på bildene når den ble overført.

På det tidspunktet når du klikker på albumdelen i Google Photos-applikasjonen, viser den deg tre kategorier på toppen for å se etter bildet du trenger å oppdage: Mennesker, steder og ting. People-klassifiseringen viser bilder av ansikter, og Places-klassifiseringen viser plasseringer, i lys av både geotaggingdata og dessuten skiller eksplisitte bemerkelsesverdige landemerker på fotografiet. Ting-klassen kan vise ikke-menneskelige emner samt fotografier og opptak som ble tatt for eksplisitte anledninger, i likhet med bursdagsfeiringer eller utflukter.

Redigere bilder i Google Foto

Google Foto lar deg også redigere bildene dine, enten i appene eller på nettstedet. Det er et automatisk utvalg som gjør at tjenesten kan lage det den mener er den flotteste versjonen av det bildet, og en rekke andre filtre du kan velge som Vista, som gjør fargebilder til svart-hvitt-bilder.

Du kan også justere lys-, farge- og popalternativene manuelt på bildene dine med glidebrytere, og du kan også endre størrelsesforholdet og vinklene på bildene dine i Google Photos også. En nyere oppdatering lar redaktøren via AI-baserte verktøy foreslå endringer og redigeringer som kan gjøres med bare ett trykk.

Nylig la Google til noen ekstra bilderedigeringsverktøy som tidligere var tilgjengelige bare for eiere av Pixel-smarttelefoner. De inkluderer Portrait Blur, Portrait Light og Color Pop. Den dårlige nyheten er at du må ha et abonnement på Google One-lagringstjenesten for å få tilgang til disse funksjonene for ikke-Pixel-telefoner. 

Redigere videoer i Google Foto

google bilder videoer

Nylig la appen til en helt ny videoredigerer. Ikke bare kan du beskjære eller trimme opptak fra videoklippene dine, du kan også legge til filtre. Appen lar deg også justere belysning og eksponering. Til slutt inneholder appen noen maskinlæringsbaserte funksjoner som skal gjøre en forskjell i den endelige videoen din.

Google Foto-assistent?

google bilder assistent

Google Photos Assistant er designet for å hjelpe deg med å holde oversikt over biblioteket ditt med bilder og videoer. Det vil generere kort med forslag til hvilke bilder som kan gjøres om til collager, animasjoner og filmer. Det vil til og med bruke maskinlæring for å vise deg bilder i kontoen din som du kanskje vil slette. Assistent vil også tilby varsler om varsler som om du bruker lagringsplassen din.

Flere tips og triks

Her er noen flere tips og triks du kan prøve mens du bruker Google Foto:

 • Live-album er en fin funksjon. Bare lag et album, velg personene du vil se i albumet, og Google Foto vil automatisk sette bilder av disse menneskene i albumet.
 • Et annet tillegg lar deg se informasjon om et bestemt bilde, for eksempel datoen, filstørrelsen og hvor det ble tatt, ved å bare sveipe opp på det bildet.
 • Du kan automatisk lage filmer fra Google Photos-bildene dine ved å trykke på Assistent og deretter velge Film. Du har 10 forskjellige kategorier å velge mellom, inkludert Love Story, Selfie Movie og Doggie Movie.
 • Hvis du deler et bilde eller album med andre på tjenesten, kan de nå “like” bilder ved å trykke på et hjerteikon.
 • Det er en Color Pop-funksjon som lar deg beholde fargen på motivet til et bilde i Google Foto, men gjør bakgrunnen til svart og hvit.
 • En nylig funksjon kalt Cinematic Photos lar deg skape en illusjon av dybde i dine standard 2D-bilder.
 • Det er en ny funksjon som lar deg bruke lagrede bilder på telefonen som levende bakgrunnsbilde. Disse bildene sykles automatisk gjennom startskjermen.

Lage Fotobok med bilder fra Google Foto

 1. trinn Planlegg fotoboken din (5 min.)
  Tema – Turen til Mallorca, Jul i Bakergata, Året 2022
  Form – liggende, stående, kvadratisk osv.
  Antall sider – avgjørende for pris
  Sjekk pris på valget ditt FØR du begynner.
 2. trinn Få bildene dine inn i en mappe på pc-en (25 min)
  Ikke automatisk via Google foto i Norge dessverre.
  Finne fram, legge i album, laste ned til datamaskinen igjen.
 3. trinn Legg bildene dine til fotoboken (10 min.)
  Laste opp bildene til stedet for fotoboken (eks Fotoknudsen, Cewe Foto)
  Automagisk? Manuelt? Eller litt av hvert. Ditt valg.
  Du kan alltid legge til flere sider, og også flere bilder pr side. Men husk de skal være store nok til at du kan nyte dem
 4. trinn Design fotoboken din (15 min.)
  Dette er den morsomme delen. Nå kan du pynte og justere, endre bakgrunn, og skrive tekster. Dette kan ta mye lenger enn 15 min, men her fyker bare tiden av gårde, så hvem bryr seg. Men ikke blir for nøye heller.
 5. trinn Ta en forhåndsvisning og bestill fotoboken (5 min.)
  Prisen dukker jo som regel ikke opp før du er helt ferdig, og da er veien tilbake vanskelig.
  Lurt å sjekke litt på prisene før du går i gang.